Betalen van de schuld

U wil overgaan tot het betalen van uw schuld, maar u zit nog met enkele vragen. Is er een mogelijkheid om over een langere termijn te betalen? Kan ik mijn bedrag in verschillende delen opsplitsen? Kan ik ook contant betalen? Ik wil wel betalen maar het is financieel niet mogelijk? Bij Equalis helpen we u graag op weg.

Betaal via overschrijving of op ons kantoor.

U kan uw schuld op verschillende manieren betalen.

Betaal via een Europese of internationale overschrijving. Vergeet niet alle gegevens correct over te nemen, inclusief mededeling! Aangezien het overschrijven van geld steeds enkele dagen duurt, moet u dit zeker enkele dagen voor het einde van de termijn uitvoeren. De betaling is pas afgehandeld als het op onze rekening staat.

Een andere optie is om op een van onze kantoren aan het loket te komen betalen. U vindt de locatie op de ontvangen briefwisseling. Contacteer ons gerust  bij enige onduidelijkheid.

De betaling is afgerond wanneer we de volledige som hebben ontvangen.

Hou bij het betalen steeds rekening met het feit dat voor ons uw dossier pas is afgehandeld wanneer we de volledige som hebben ontvangen. Deze som bestaat ondertussen uit verschillende onderdelen en toeslagen.

Indien u problemen ondervindt bij het behalen van de vooropgestelde termijn, aarzel dan niet om ons meteen te contacteren. Samen pakken we het probleem constructief aan.

Indien u financiële problemen ondervindt, zoeken we samen naar een oplossing.

U wil uw schuld wel betalen maar het lukt u niet? Blijf niet bij de pakken zitten en reageer vooraleer de schulden en problemen escaleren. Actie ondernemen is van groot belang.

Bij tijdelijke financiële problemen kan u ons best contacteren. We zoeken samen met uw dossierbeheerder en de schuldeiser naar een oplossing. Een afbetalingsplan op maat is daarbij een mogelijkheid indien de schuldeiser ermee instemt. Houd er wel rekening mee dat de nalatigheidsinteresten oplopen naargelang de termijn van de betaling verlengd wordt.

Bij structurele financiële problemen kan u best een schuldhulpverlener in uw buurt opzoeken. Zij kunnen u bijstaan met het beheer van uw budget of u helpen een collectieve schuldenregeling te bekomen. De meest bekende schuldhulpverleners zijn OCMW, ACW … Voor een volledig overzicht van alle schuldhulpverleners, klik hier.